Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z papierówek, rabarbaru i mięty

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 2-3 łodygi
mięta 2 gałązki
cukier do smaku
jabłka 500 papierówki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z papierówek, rabarbaru i mięty

Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne, ale nie obieramy ze skórki, kroimy na mniejsze kawałki.
Rabarbar myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, miętę dokładnie opłukujemy.
Owoce i miętę zalewamy około 2 litrami wody i wstawiamy na gaz. Gdy kompot zagotuje się zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 5 minut.
Gotowy kompot odstawiamy do wystudzenia i nabrania smaku, a następnie przecedzamy, dosładzamy do smaku cukrem i schładzamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 06.08.2013 17:02
Bardzo dziękuję za komentarze :)
Gary Michy 05.08.2013 20:53
świetny kompocik :)
Olga_SK 05.08.2013 17:34
Kompot to podstawa letniej egzystencji :D
Kolorowa 05.08.2013 16:04
bardzo fajny kompot
stokrotka 05.08.2013 14:46
ŚWIETNY NA UPAŁY

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak