Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z papierówek i rabarbaru o miętowej nucie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 litry
papierówki 500 g
rabarbar 4 łodygi
cukier do smaku
świeża mięta

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z papierówek i rabarbaru o miętowej nucie

Jabłka i rabarbar dokładnie myjemy i nie obieramy. Jabłka przekrajamy na pół a rabarbar w skośne kawałki. Zagotowujemy wodę i wkładamy do niej owoce. Gotujemy na małym ogniu aż jabłka będa bardzo mięciutkie. Doprawiamy kompot cukrem do smaku. Nalewamy do dzbanka i wkładamy kilka listków mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak