Kompot z owoców berberysu

Kompot z owoców berberysu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    0,5 szklanki
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone z pestek owoce (najlepiej po przemrożeniu) umyć, wrzucić do gotującego się syropu z wody i cukru. Po 30-minutowym gotowaniu należy kompot przelać do słoików, żeby napar się pasteryzował przez około 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat