Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z jabłek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka kilka
woda 1 litr
cukier 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z jabłek

1. Jabłka obrać, umyć i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Pokroić w małe kawałeczki, powkładać do słoiczków.

2. Jabłka zalewamy zalewą przyrządzoną z wody i cukru. Szczelnie zakręcamy słoiczki.

3. Pasteryzujemy ok 15 minut od czasu zagotowania wody.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 09.12.2013 21:15
wygląda smacznie
Motorek 24.01.2013 10:01
bardzo fajny dodatek do obiadu i nie tylko
Ela15 23.12.2012 12:15
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak