Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonych śliwek

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czerwone śliwki 6 kg
woda 1 l na słoik
cukier 3 łyżki na słoik litrowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonych śliwek

Śliwki dokładnie umyć i wypestkować, nakładać do wyparzonych litrowych słoików.
Zalać wodą i zasypać cukrem. Zostawiając w słoiku ok 2-3 cm miejsca od zamknięcia.
Pasteryzować 15 min.
Wyjąć gorące słoiki i trzymać pod przykryciem do ostygnięcia do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 04.04.2014 15:25
pyszny kompot nie tylko do obiadu
ada.la 29.01.2014 08:29
pyszny kompocik
Róża1 02.10.2013 12:51
super kompocik do zimowych obiadków:-)
olkaaa 11.09.2013 07:30
bardzo lubię
pestka 10.09.2013 08:41
kompot z takich śliwek jest pyszny
Magula 08.09.2013 18:38
mniam super napój
Rafał3 08.09.2013 17:17
pyszne polecam serdecznie
Papryczka 08.09.2013 16:50
smaczny kompot
Bernadeta1 08.09.2013 15:48
lubię kompot ze śliwek
gibli 08.09.2013 15:37
Pięknie wyglądają te śliwki, uwielbiam kompoty, nie tylko ze śliwek. Pojadłabym takich czerwoniutkich, wyglądają apetycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak