Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOMPOT Z CZERWONYCH PORZECZEK I JABŁEK

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czerwone srednia miska
jabłka 7 szt
woda 4 litry
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: KOMPOT Z CZERWONYCH PORZECZEK I JABŁEK

Owoce umyć, porzeczki oddzielić od ogonkow a jabłka podzielić na ćwiartki oczyścić z gniazd. Przełożyć do garnka zalać wodą. Dodać cukier wg. uznania. Gotować ok 20 minut. Gdy przestygnie rozlać do butelek i odstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 17.07.2016 23:13
Kompociki sezonowe są pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak