Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonych czereśni i jagód

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 3 kg
cukier 3 kg
woda 50-80 dkg
jagody 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonych czereśni i jagód

Czereśnie umyć,usunąć ogonki. Wodę zagotować i ostudzić.
Do słoików nałożyć czereśnie czerwone i po 1-2 łyżek jagód.
Zalać wodą i dosypać po 2-3 łyżki cukru.Zakręcić i pasteryzować około 20min.
Wodę można zagotować także od razu z cukrem..Gotowe odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

odjechana 25.06.2015 16:34
Uwielbiam takie kompoty :) Dzięki nim w zimę można poczyuć trochę lata ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak