Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czerwonej porzeczki

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czerwona 1 kg
cukier w/g uznania
woda w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czerwonej porzeczki

Porzeczkę opłukać i włożyć do słoików , zalać wodą przegotowaną i ostudzoną oraz do każdego słoika wsypać co najmniej po 2-3 łyżki cukru.Następnie słoiki zakrecić i zagotować.
Kompot można podawać makaronem lub sam do picia ,owoce porzeczek można spożywać z galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 20.02.2011 19:14
lubię taki kompot a porzeczki sa dobre np. do ciasta;)
Magdalena80 30.10.2010 22:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak