Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni na zimę.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 3 kg
woda 3 litry
cukier 1,5 szklanki
Goździki całe Prymat 7-12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni na zimę.

Czereśnie umyć i włożyć do słoików.Do każdego dodać goździk.Wodę zagotować z cukrem ,ostudzić i zalać czereśnie.Zakręcić i pasteryzować około 10 do 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.06.2015 15:55
Fajnie zrobić zapas takiego kompociku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak