Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni na zimę

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie
cukier
woda zimna

Porada

Proporcja cukru podana jest na 1 litrowy słoik.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni na zimę

Słoiki i zakrętki dokładnie umyć, wyparzyć i osuszyć.
Czereśnie dokładnie przebrać oderwać ogonki, a następnie umyć.
Umyte czereśni włożyć do słoików. Do każdego słoika wsypać 3 łyżki cukru i zalać do pełna wodą.
Dobrze zakręcić.
Pasteryzować 15 min. Odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.06.2014 19:36
tomowy kompot rewelacja
Wacław 24.06.2014 09:02
domowy kompot najsmaczniejszy :-)
Mniam 22.06.2014 20:47
Wspaniałe skarby lata zamknięte w słoikach :)
sylwia_sl 22.06.2014 18:13
mój ulubiony kompot
Ania84 22.06.2014 18:04
robiłam w tym roku kilka słoiczków ale pestkowałam dodatkowo :)
cukiereczek 22.06.2014 17:43
domowy,bez konserwantów,smaczny LUBIĘ TO

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak