KOMPOT Z CZARNYCH PORZECZEK

KOMPOT Z CZARNYCH PORZECZEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czarne

  • cukier

  • woda

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania KOMPOT Z CZARNYCH PORZECZEK

Porzeczki umyć i nasypać do wysokości 3/4 słoika. Zalać wodą. Do każdego słoika wsypać po ok. 3-4 łyżki cukru. Zamknąć, pasteryzować ok. 15 min. Odwrócić do góry dnem. Podawać schłodzone. Smacznego !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

dianix 27.09.2012 15:34
kompocik rewelacyjny
MAR3STA 20.01.2011 12:22
super!
Mati13 21.11.2010 09:21
lubie taki
Natalia/tubisiek 21.11.2010 08:51
pyszny :)
MAR3STA 20.11.2010 23:17
super!
Margo1 20.11.2010 12:45
SMACZNY
krzyniu1984 20.11.2010 09:18
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat