Kompot z czarnych jagód

Kompot z czarnych jagód

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    6 łyżek
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • Cynamon mielony Prymat

  • sok z cytryny

  • jagody

    40 dag
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot z czarnych jagód

Owoce opłukać i przebrać na sicie. Wodę zagotować z cukrem, cukrem waniliowym, sokiem z cytryny i szczyptą cynamonu. Wrzucić jagody i gotować na wielkim ogniu 5 minut. Ostudzić i rozlać do kompotówek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ewelina38 29.01.2013 20:43
pyszny kompocik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat