Kompot z czarnych i czerwonych porzeczek

Kompot z czarnych i czerwonych porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwona porzeczka

    40 dag
  • czarna porzeczka

    40 dag
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki obierz i opłukaj. Zagotuj ok. 1,5 l wody z cukrem ok 3 łyżki stołowe, włóż porzeczki i chwilę pogotuj. Następnie wystudź i rozlej do kompotierek:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

29.08.2011 18:19
ptcha

jolaxa

28.06.2011 10:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat