Kompot z czarnej porzeczki i imbiru

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 litry
  • czarna porzeczka

    500 gram
  • cukier do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki płuczemy i przebieramy. Usuwamy 'szypułki'. Zagotowujemy wodę i do wrzącej wrzucamy porzeczki. Gotujemy około 10 minut aż owoce zmiekną. Wsypujemy cukier (ilość według gustu),sypię 5-6 łyżek. Gasimy ogień, wsypujemy imbir i pozwalamy aby kompot przestygł z owocami. Pozostaje nam już tylko przelać przez sito i schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 23.09.2012 15:35
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat