Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kompot z borówek i czarnych jagód

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 20 dag
woda 2 szkl
borówki 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: kompot z borówek i czarnych jagód

Zagotować wodę z cukrem. Jagody przebrać (odrzucić liście, niedojrzałe jagody), wyłożyć na cedzak, opłukać starannie pod bieżącą wodą, osączyć. Jagody włożyć do syropu, raz zagotować, odstawić, jeśli trzeba, dosłodzić. Ostudzić, wlać do kompotierki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak