Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot wieloowocowy

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłek 500 g
gruszek 500 g
aronii 250 g
cukier do smaku
wody
winogrona czerwone 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot wieloowocowy

Jabłka umyć, pokroić na kawałki, usunąć gniazda nasienne i włożyć do garnka. Owoce aronii ( najlepiej zrywanej po przymrozkach ) i winogrona umyć i włożyć do jabłek. Gruszki obrać, umyć a potem usunąć gniazda nasienne i także wrzucić do garnka. Wlać wodę i zagotować. Kompot gotować 15 minut na małym ogniu. Na koniec wyłączyć ogień pod garnkiem i posłodzić kompot do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 17.01.2014 13:56
super sprawa do obiadu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak