Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo-rabarbarowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 700 g
rabarbar 700 g
woda 2,5 l
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo-rabarbarowy

Rabarbar umyć i pokroić na małe kawałki, przełożyć do garnka. Truskawki opłukać i usunąć szypułki dodać do rabarbaru. Dodać cukier i wszystko zalać wodą. Zagotować i gotować ok 5 minut. Następnie kompot przecedzić przez gęste sito i wystudzić. Jeśli potrzeba rozcieńczyć nieco wodą i dosłodzić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 03.08.2015 07:48
Pyszny kompot.
mirosława4 02.08.2015 20:47
smaczny na upały
irenka 02.08.2015 20:28
pyszny,uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak