Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 1 szt
truskawki świeże 1/2 kg
cynamon 1 kawałek
cukier brązowy 2 łyżki
woda 1,5 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo jabłkowy

Kroki postępowania

1
Truskawki szypułkujemy i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Jabłko myjemy kroimy na 12 kawałków i wykrawamy gniazdko nasienne (nie obieramy).
Krok 1 - Kompot truskawkowo jabłkowy foto
2
W garnku gotujemy wodę do której dodajemy owoce oraz cukier z cynamonem (kawałek kory). Gotujemy około 15 minut (od chwili zagotowania) na małym ogniu.
Krok 2 - Kompot truskawkowo jabłkowy foto
3
Truskawki dzielimy na 6 szklaneczek do których wlewamy gotowy kompot. Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia.

Smacznego!
Krok 3 - Kompot truskawkowo jabłkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 14.03.2017 12:10
To jest klasyka w mojej rodzinie od pokoleń.
Konczi 12.07.2013 08:06
idealny trunek na upalne dni
LoLa 12.07.2013 05:59
lubię taki kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak