Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot truskawkowo-agrestowy do słoika

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
agrest 30 dkg
cukier 30 dkg
woda 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowo-agrestowy do słoika

Umyć truskawki, agrest umyć osuszyć, obrać.
Zagotować wodę z cukrem.
Nałożyć truskawki do czystych suchych słoików, dodać po parę agrestów, zalać gorącym syropem, zakręcić słoiki.
Wychłodzone słoiki, pasteryzować 15 minut.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 26.06.2015 21:51
takie połaczenie owoców najbardziej lubię
bertpvd 26.06.2015 13:12
fajne połączenie smaków :)
adelajda 26.06.2015 11:30
ja też lubię zapełniać spiżarnię :))
ben-ka 26.06.2015 08:44
Takie zapasy na zimę bardzo lubię mieć:)
fotoviderek 25.06.2015 21:40
Dobre połączenie :)
ewelinapac 25.06.2015 20:32
pyszny kompot
Bernadeta1 25.06.2015 20:26
uwielbiam takie połączenie w kompocie, pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak