Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot śliwkowo-rabarbarowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 7 szt.
śliwki węgierki 6 szt.
woda 2 l
cukier 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot śliwkowo-rabarbarowy

Kroki postępowania

1
Rabarbar obrać ze skórki a następnie pokroić w paski o długości 2 do 3 cm. Śliwki węgierski umyć, przekroić na pół i wyjąć z nich pestki.
Krok 1 - Kompot śliwkowo-rabarbarowy foto
2
Do garnka wrzucamy rabarbar, śliwki i dodajemy wodę.
Krok 2 - Kompot śliwkowo-rabarbarowy foto
3
Wszystko razem zagotować (do rozgotowania śliwek).
Krok 3 - Kompot śliwkowo-rabarbarowy foto
4
Po ugotowaniu dodać cukier i dokładnie wymieszać, ostudzić.
Krok 4 - Kompot śliwkowo-rabarbarowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 05.01.2014 00:20
bardzo smaczny kompot
Megg 25.08.2013 12:48
smaczny kompocik do obiadku
aisoglam 25.08.2013 10:58
Pysznie :)
pycia9 25.08.2013 09:34
uwielbiam taki kompot
iwi 25.08.2013 00:59
Pyszny kompot
babeczka007 25.08.2013 00:03
smakowicie wygląda
Róża1 24.08.2013 23:54
pyszny kompocik:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak