Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki czarne 500 g
truskawki 400 g (mrożone)
śliwki 300 g
cukier 1 szklanka
woda 2,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot porzeczkowo-truskawkowo-śliwkowy

Porzeczki dokładnie oczyścić i wypłukać. Śliwki wypestkować. Do garnka włożyć przygotowane owoce, dodać mrożone truskawki, cukier i wlać wodę. Wszystko zagotować i gotować ok 5 minut. Następnie przecedzić przez gęste sito. Otrzymamy mocny koncentrat owocowy, który trzeba rozcieńczyć wodą i dosłodzić wedle uznania do smaku. Najlepiej smakuje dobrze schłodzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.08.2014 07:09
ostatnio się dowiedziałam że pici kompotów jest bardzo zdrowe i że lepiej pić kompoty niż samą wodę :)
Beatris 28.07.2014 15:40
Z przyjemnością napiłabym się takiego kompociku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak