Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot orzeźwiający

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczka czerwona 1/2 szklanki
agrest 1/2 szklanki
jablka papierowki 4-5 sztuk
maliny świeże 1/2 szklanki
liście mięty świeże 1/2 szklanki
cukier do smaku
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot orzeźwiający

Owoce, listki mięty przebrać, umyć, jabłka-spady obrać, oczyścić z gniazd nasiennych.
Zalać wodą, zagotować, kilka minut pogotować i przelać przez durszlak. Owoce odrzucić.
Płyn dosłodzić do smaku.
Można pic gorący kompot, wtedy lepiej i na dłużej gasi pragnienie, jeśli ktoś nie jest jednak do takiego przekonany, można schłodzić.
Smacznego orzeźwienia :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.01.2015 12:23
bardzo dobry
Margo1 23.08.2013 13:02
lubię kompoty
SmacznaPyza 17.07.2012 20:23
a dlaczego wyrzucić te owoce? nie można zjeść razem z kompotem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak