Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot na kwaśną minkę

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 1 szt
rabarbar 4 szt
cynamon 1 kawałek
Goździki całe Prymat 5 szt
woda 2,5 litra
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot na kwaśną minkę

Kroki postępowania

1
Jabłka myjemy i oczyszczamy z gniazdka nasiennego. Kroimy na 8 części. Cytrynę sparzamy i kroimy na plasterki.
Krok 1 - Kompot na kwaśną minkę foto
2
Rabarbar myjemy i kroimy na około 1-2 cm kawałki. Wszystko wrzucamy do wody, dodajemy laskę cynamonu i goździki. Wszystko gotujemy pod przykryciem przez około 15-20 minut.
Krok 2 - Kompot na kwaśną minkę foto
3
Po ostudzeniu otrzymany kompot przecedzamy przez cedzak. Kompot jest pyszny zarówno na ciepło jak i po mocnym schłodzeniu ( o ile ktoś lubi kwaśny smaczek)

Smacznego!
Krok 3 - Kompot na kwaśną minkę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 18.07.2013 22:50
robię coś w tym stylu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak