Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot malinowo-rabarbarowy z cytrynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 600 g
maliny świeże 200 g
sok z cytryny 1 szt
mięta liście 4 gałazki
cukier 180 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot malinowo-rabarbarowy z cytrynką

Owoce myjemy. Rabarbar obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Owoce wykadamy do średniego garnka. Wyciskamy sok z cytryny i wkładamy skórki do owoców. Dosypujemy cukier i dolewamy wodę tak aby sięgała około 5 cm ponad owoce. Gotujemy na wolnym ogniu prze około 20 minut aż owoce zmiękną i puszczą smaki. Kompot przecedzamy i podajemy schłodzony z pokruszonym lodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak