Kompot malinowo-rabarbarowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    3-4 łodygi
  • maliny

    1 szklanka
  • woda gorąca

    2,5-3 l
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce oczyszczamy a rabarbar kroimy w drobne cząstki. Wodę nastawiamy do gotowania. Dodajemy owoce i zagotowujemy. Do przestudzonego kompotu można dodać cukier lub miód, ale ja lubię właśnie taki winny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 05.06.2016 09:06
bardzo dobry
smerfetka79 19.05.2016 22:01
oo tak. chociaż ja wolę niesłodzony.
afrodyta 17.05.2016 20:56
Domowy kompot, a najlepiej słodzony - idealnie zgasi pragnienie.
krokus 17.05.2016 11:44
pyszny kompocik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat