Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot malina-róża-bez

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 szklanka
dzika róża 20 g
bez czarny kwiatostan 100 g
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier do smaku
woda 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot malina-róża-bez

Kwiaty bzu zostawiamy na chwile na rozłożonej gazecie aby nieproszeni lokatorzy mogli opuścić lokal. Kwiatów nie myjemy. Płatki róż i baldachy bzu zalewamy 1,5 l wody i gotujemy około 15 minut. Dodajemy maliny i gotujemy kolejne 10 minut. Dosładzamy do smaku cukrem oraz dodajemy kwasek cytrynowy. Gotujemy jeszcze kilka minut. Schładzamy. Podajemy z kostkami lodu i listkiem mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 18.06.2015 08:09
Musi być pyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak