Kompot jerzynowy z winem

Kompot jerzynowy z winem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    40 dkg
  • cukier

    10 dkg
  • wino słodkie czerwone

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot jerzynowy z winem

Zagotowac w garnku dwie szklanki wody z cukrem i sokiem z cytryny. Ostudzic dodac wino. Owoce przebrac i ułożyc w szklanej misce, zalac syropem z winem i dobrze schłodzic w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

marcia71 07.06.2011 14:22
dobre
Anna141
Anna141 10.05.2011 11:15
pyszne
Barbara55 04.04.2011 15:18
jerzynowy? a może jerzystary?
kielcok1 07.03.2011 16:10
zamiast robić kompoty z winem proponuję zaglądać częściej do słownika ortograficznego
Allice 22.06.2010 09:01
Komu szkoda 0,5 szklanki wina niech nie robi ;)
Krzysztof42 12.06.2010 18:35
szkoda wina
Ela20 04.06.2010 09:32
Ciekawy przespis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat