Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowy „Goździkowej”

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 40 dag
woda 1 litr
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżka
Goździki całe Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowy „Goździkowej”

Wykonanie:
Jabłka obrać, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazdka nasienne. Następnie włożyć do miski z wodą i kwaskiem cytrynowym aby jabłka nie ściemniały. W między czasie ugotować syrop z cukru, wody i goździków. Jabłka ułożyć w wyparzonych słoikach i zalać przestudzoną zalewą (bez goździków). Pasteryzować 25 minut w temperaturze 95 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.05.2016 19:13
uwielbiam kompoty
bertpvd 05.05.2016 10:24
nie ma to jak domowe :)
MAR3STA 04.05.2016 23:44
Pyszny kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak