Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-śliwkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
śliwki 0,5 kg
woda
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-śliwkowy

Owoce myjemy. Jabłka obieramy, wydrążamy środek, dzielimy na ćwiartki. Śliwki dzielimy na połowę, usuwamy pestki. Owoce przekładamy do garnka z wodą i gotujemy na niewielkim ogniu około 30 minut. Dodajemy cukier. Kompot schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak