Kompot jabłkowo-śliwkowy

Kompot jabłkowo-śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    3 szt.
  • śliwki glubki

    20 szt.
  • woda

    2 l
  • cukier

    5 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot jabłkowo-śliwkowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Kompot jabłkowo-śliwkowy foto
Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć środki, pokroić w półksiężyce.
Krok 2 - Kompot jabłkowo-śliwkowy foto
Śliwki glubki (fioletowe nie żółte) umyć, wyjąć z nich pestki.
Krok 3 - Kompot jabłkowo-śliwkowy foto
Owoce wrzucić do garnka, zalać wodą, gotować do miękkości owoców.
Krok 4 - Kompot jabłkowo-śliwkowy foto
Do ugotowanych owoców dodać cukier. Dużo nie słodzę bo owoce są słodkie same w sobie, a córka woli mniej słodkie soki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

IwonaKa 25.11.2013 12:16
pyszny kompot
marzencia2007 17.03.2013 09:58
super, do obiadku dzisiaj zrobię :)
Karolcia12 06.03.2013 22:22
uwielbiam te Twoje kompoty
PaniMISIOWA 30.11.2012 19:42
dobry
smakowita 12.09.2012 08:55
kompoty są pyszne
gosia47-47 18.08.2012 09:20
dobre
Barbara/zuza22_85 17.08.2012 11:51
pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat