Kompot jabłkowo - porzeczkowy

Kompot jabłkowo - porzeczkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • porzeczki czerwone

    0,5 litra
  • cukier kryształ

    0,5 szklanki
  • woda

    1,5 litra
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kompot jabłkowo - porzeczkowy

Kroki postępowania

Krok 1 - Kompot jabłkowo - porzeczkowy foto
Jabłka obrać i pozbawić gniazda, pokroić w ósemki.
Porzeczki opłukać i wrzucić do garnka.
Krok 2 - Kompot jabłkowo - porzeczkowy foto
Dodać jabłka i zalać wodą, wsypać cukier.
Krok 3 - Kompot jabłkowo - porzeczkowy foto
Nastawić na średni ogień i chwilę gotować.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

bogusia19 04.10.2013 11:43
polecam super
nogawkuchni 04.10.2013 10:31
Świetny,smaczny kompot,domowy najlepszy,bez konserwantów,pyszne połączenie smaków.
dodi 04.10.2013 10:19
pyszny kompocik
sasanka 04.10.2013 09:29
idealny do obiadu :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat