Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-gruszkowy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 4 szt
gruszki 4 szt
woda 2,5 litra
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-gruszkowy

Jabłka i gruszki dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki. Usunąć gniazda nasienne. Zalać zimną wodą, doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier i gotować jeszcze 5 minut.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 06.02.2017 12:36
lubię kompot

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak