Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo cynamonowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
cukier 2-3 czubate łyżki
cynamon 1 laska
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo cynamonowy

Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki, zalewamy woda i gotujemy na wolnym ogniu przez około 20 minut, dodajemy cukier i laskę cynamonu, w dalszym ciągu gotujemy na niewielkim ogniu przez 10 minut. Wyłączamy grzanie, przykrywamy kompot i zostawiamy na kwadrans. Podajemy na zimno bądź na eło. Kompot jest smaczny i cynamonowo aromatyczny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 27.10.2013 08:34
Uwielbiam to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak