Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłko-gruszka-rabarbar

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
rabarbar 2 łodygi
gruszka 2
cukier waniliowy 2 lyzki domowy

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłko-gruszka-rabarbar

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na mniejsze kawałki wrzucić do garnka.
Rabarbar umyć, obrać, pokroić w kawałeczki. Wrzucić do jabłek. Gruszki należy obrać, usunąć gniazda nasienne i pokrojone na kawałki wrzucić do garnka. Zalać wodą lekko ponad poziom owoców, doprowadzić do wrzenia i gotować około 20-30 minut do miękkości owoców. Pod koniec dodać cukier waniliowy. Jeśli jabłka są z gatunku kwaśnych można dodać więcej cukru. Wymieszać i odstawić do ostygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 05.02.2014 10:18
smaczny kompot
Wafelek2601 10.01.2014 19:25
Pyszne połączenie
RenataZ-et 21.11.2013 22:00
świetne połączenie
gosia1988 21.07.2013 10:58
lubię taki
Piter 31 07.06.2013 07:13
Świetny kompot,muszę zrobić.
babajaga1969 06.06.2013 13:49
już czuję ten smak - pycha
Łucja 05.06.2013 13:39
lubię takie kompoty :)
fotoviderek 05.06.2013 12:15
Świetne połączenie :)
mysza75 05.06.2013 11:44
Fajny wiosenny kompocik :-)
malaczarna23 04.06.2013 13:18
pyszny zdrowy kompocik
Megg 04.06.2013 13:00
pyszny domowy kompocik do obiadu
Gracer 04.06.2013 11:34
uwielbiam takie domowe
gosia56 04.06.2013 11:23
super taki domowy kompocik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak