Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot dyniowo-pigwowy z laską wanilii i cynamonu oraz goździkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 600 g
pigwa 2 sztuki
laska wanilii 1 sztuka
laska cynamonu 1 sztuka
cukier 5 łyżek
cytryna 1 sztuka
Goździki całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot dyniowo-pigwowy z laską wanilii i cynamonu oraz goździkami

Dynię oraz pigwę obieramy, oczyszczamy i kroimy. Dynię w dużą kostkę, a pigwę w małą, gdyż znacznie różnią się twardością. Tak przygotowane owoce wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy wszystko pod przykryciem wraz z laską wanilii i cynamonu oraz goździkami około 10 minut od momentu zagotowania. Na koniec słodzimy i dodajemy sok z cytryny. Wszystko przecedzamy i przelewamy do dzbanka bądź słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 09.12.2013 11:43
bez cynamonu poproszę :)
Olga_SK 15.11.2013 13:50
Mmmm... pigwa! Ale ten kompot musi mieć aromat...
Bernadeta1 14.11.2013 15:12
na pewno bardzo smaczny
Mniam 05.11.2013 09:30
Chciałabym spróbować takiego kompotu. Pomysł rewelacyjny!
Mati13 04.11.2013 20:11
ciekawe , smaczne
cukiereczek 04.11.2013 19:32
wspaniały przepis
babeczka007 04.11.2013 18:41
co za eksplozja smaków :0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak