Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot czereśniowy z truskawką i porzeczką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 3 kg
truskawki świeże 1 kg
porzeczki czarne 0,5 kg
cukier 200-250 g
woda 3 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot czereśniowy z truskawką i porzeczką

Czereśnie umyć i wydrylować.Truskawki i porzeczki również umyć.
Truskawki odszypułkować, porzeczki obrać z gron.
Wkładać do słoików czereśnie, dodawać po kilka truskawek, po garści porzeczek. Można wsypać po 2 łyżki cukru. Wodę zagotować i przestudzić, zimną zalać owoce i zakręcić słoiki. Pasteryzować, duże słoiki 20 minut mniejsze mniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 18.01.2017 11:57
Zazwyczaj mam nadmiar czereśni, więc skorzystam z przepisu latem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak