Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot czereśniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki

czereśnie 1 kg

zalewa cukrowa na 1 litr

woda ciepła 1 litr
cukier 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot czereśniowy

Czereśnie obieramy z ogonków i myjemy. Wodę zagotuj i dodaj cukier. Dokładnie wymieszaj. Czereśnie wkładamy do czystych, wyparzonych słoików. Zalewamy czereśnie wodą z cukrem. Czereśnie gotujemy około 10 minut od zagotowania. Oczyszczamy ranty słoików aby były suche i zakręcamy dekielkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 26.11.2014 08:47
Bardzo dziękuję :)
Bernadeta1 25.11.2014 19:36
bajecznie kolorowo i smacznie
Kasiaaaaa 25.11.2014 11:27
fantastycznie to wyglada :-)Gratulacje za prezentacje!
Mniam 25.11.2014 11:09
Piękne zdjęcie. Wspomnienia z lata wracają :) a kompocik pychotka.
Iwusia 24.11.2014 22:42
fantastyczny
turkus3 24.11.2014 21:52
uwielbiam czereśnie, a kompot z nich jest fenomenalny :-)
Marta Ryżek-Kalkowska 24.11.2014 19:06
dziękuję :)
Katarzyna59 24.11.2014 16:56
lubię taki
Magula 24.11.2014 16:46
mniam pyszności
Jadwiga/Jaga85 24.11.2014 16:25
wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak