Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot agrestowy z miętą i cytryną

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1,2 kg
cytryny 1 szt
gałązki mięty 4 szt
woda 2 l
stewia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot agrestowy z miętą i cytryną

Owoce myjemy. Cytrynę kroimy w plasterki. Agrest, cytrynę i gałązki mięty umieszczamy w dużym garnku i zalewamy 2l wody. Gotujemy około 15 minut. Na końcu gotowania dodajemy stewię w ilości dopasowanej do naszego gustu smakowego. Odcedzamy owoce. Chłodzimy i podajemy z lodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafcio 11.03.2014 23:21
lubię takie kompoty
Mysiunia 11.03.2014 20:34
pyszniutki :)
adelajda 11.03.2014 19:22
dobry kompot
Niki22 11.03.2014 19:07
ja poproszę szklaneczkę :)
Gracer 11.03.2014 19:06
bardzo fajny kompot
Beata999 11.03.2014 18:48
Taki kompocik lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak