Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot agrestowo-porzeczkowo- truskawkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 500 g
agrest 200 g
porzeczki 200 g
cukier
woda
linonka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot agrestowo-porzeczkowo- truskawkowy

Owoce oczywiście mogą być mrożone:)
Umyte i oczyszczone owoce gotować przez ok 15 minut w 2 litrach wody.
Po ostygnięciu dodać cukier, ja dodałam 4 łyżki, bo lubię kwaskowaty smak.
można też dla złamania smaku wrzucić ósemki limonki
Podawać schłodzony z ciastem :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 05.12.2013 13:14
Lubie domowe kompociki:)
pawel123 05.12.2013 11:01
Świetnie musi smakowa
Niki22 05.12.2013 09:54
smaki dzieciństwa moja mama często podobny robiła :)
patryska76 05.12.2013 09:50
Nie ma to jak domowy kompocik ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak