Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompocik z czerwonej porzeczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczka czerwona 1/2 kg
cukier do smaku
woda 2 litry
kostki lodu 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kompocik z czerwonej porzeczki

Porzeczki oczyszczamy i myjemy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy na małym ogniu. Dodajemy cukier do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Na koniec przed podaniem dodajemy kostki lody. Podobny kompocik robię z malin i wiśni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak