Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompocik letni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 3 szt.
porzeczki czerwone 1 garść
porzeczki czarne 1 garść
woda 2 l
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompocik letni

Jabłka obrać ze skórki, wyjąć ze środka nasionka a następnie pokroić w półksiężyce. Porzeczki czerwone i czarne obrać z ogonków (jeśli mają :D), umyć. Do garnka wrzucamy jabłka i porzeczki jedne i drugie, dolewamy wodę i całość gotujemy (do miękkości jabłek). Pod koniec gotowania dodać cukier i dokładnie wymieszać, ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.11.2013 15:34
lubie kompoty do obiadu
w mojej kuchni 02.09.2013 06:17
i tylko pić taki kompot

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak