Komosa ryżowa z brokułem, czosnkiem i prażonym sezamem

Komosa ryżowa z brokułem, czosnkiem i prażonym sezamem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • komosa ryżowa-ugotowana

    2 szklanki
  • brokuł

    1 mały
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól himalajska różowa

    do smaku
  • olej kokosowy

    2 łyżki
  • bazylia

    kilka listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw ugotuj komosę ryżową.
Brokuła podziel na małe różyczki, odetnij stwardniałe części. Czosnek posiekaj w plasterki.
Na patelnię wlej trochę wody i włóż różyczki brokuła. Woda nie powinna przykrywać brokuła.
Od momentu zawrzenia gotuj różyczki do 4 minut. To ważne.
Pod koniec gotowania, kiedy woda praktycznie wyparuje dodaj olej kokosowy , czosnek i dosmacz solą.
Dodaj ugotowanej komosy ryżowej i wymieszaj wszystko dokładnie.
Posyp uprażonym na suchej patelni sezamem.
Podawaj ciepłe udekorowane listkami bazylii.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

dollce

14.01.2016 14:56
fajna propozycja

RenataZ-et

24.11.2015 14:04
rewelacyjne danie

joannaa24

24.11.2015 12:35
Bardzo fajne danie

ilka01

24.11.2015 10:24
super przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat