Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Komfitury wiśniowo porzeczkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie 50 dag
porzeczki 50 dag
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Komfitury wiśniowo porzeczkowe

Wiśnie umyć i wydrylować. Porzeczki oczyścić ze szypułek, umyć, osączyć. Zasypać owoce cukrem i odstawić pod przykryciem na kilka godzin. Zagotować owoce na małym ogniu. Gdy przestygną, odlać wytworzony sok. Smażyć mieszając aż będą gęste i szkliste. Gorące konfitury przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 24.09.2011 00:19
super sposób na owoce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak