Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy zawrót głowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 sztuk
galaretka agrestowa 1 sztuk
galaretka pomarańczowa 1 sztuk
śmietana kremówka 0,5 litr
mięta liście 6 sztuk
czekolada gorzka 1 rząd

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy zawrót głowy

Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie, wlać do pucharków najpierw jeden kolor, włożyć do lodówki w celu stężenia, ustawić pod kątem aby galaretka zastygła ukośnie, wlać drugi kolor galaretki, ustawić pod skosem z drugiej części naczynia. Śmietankę schłodzić, ubić i porcjować do pucharków, ozdobić listkami mięty, rozpuścić czekoladę i udekorować płynną czekoladą deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak