Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy śledź

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt
kapusta czerwona 2-3 łyżki
groszek zielony 1/2 puszki
natka pietruszki 1 peczek
śmietana 12% 150 ml
sok z cytryny do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
matijasy 4 filety

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy śledź

Śledzie wymoczyć w wodzie przez kilka godzin. Następnie osuszyć i pokroić na małe kawałki.
Odsączyć kapustę i drobno pokroić. Posiekać cebulę i jabłko. Wymieszać śledzie z cebulą, jabłkiem, kapustą, groszkiem oraz posiekaną natką pietruszki. Zalać śmietaną i doprawić do smaku.
Podawać z chlebem lub ziemniakami. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 06.02.2013 17:39
w takiej wersji śledzi jeszcze nie jadłam:)
adelajda 16.12.2012 06:55
ciekawy przepis !
babajaga1969 15.12.2012 21:44
no... zjadłabym takiego śledzika - smaczne :))
Kuchareczka2 13.12.2012 15:26
fajny przepis
gosia56 13.12.2012 14:16
ciekawy.
halina17 13.12.2012 13:15
Z kapustą czerwoną nie robiłam śledzi.
Magula 13.12.2012 12:40
rzeczywiście kolorowo na tym talerzyku
kasiek 13.12.2012 12:31
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak