Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowy ryż

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
szpinak 50 g
ogórek konserwowy 1-2 szt
pieczarki 3-4 szt
parówki 1 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz

Porada

Najlepiej użyć ryż w szaszetkach

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowy ryż

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki, parówkę i ogórki kroimy w półplasterki. Pieczarki podsmażamy na maśle, dodajemy parówkę,a po chwili szpinak. Chwile podsmażamy i dodajemy ugotowany ryż. Doprawiamy do smaku dodajemy ogórka i jeszcze chwile podgrzewamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 30.05.2014 20:26
super smaczne danie
JOANNA16 26.05.2014 21:35
pycha, lubię taki ryż))
Kuchenka 26.05.2014 09:41
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak