Przepis i sposób przygotowania na: kolorowy przekładaniec na zimno
Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, jednym cukrem waniliowym. Pół szkl. wody z margaryną i jedną paczką żelatyny zagotować. Dodać do utartych żółtek i wymieszać porządnie. Wylać na małą blachę wstawić do lodówki do stęknięcia.
2 warstwa
Białka ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Przygotować rozczyn z wody margaryny i żelatyny. Ubite białka rozdzielić na pół, do każdej z połówek wlać pół rozczynu. Do jednego dodać kakao, wymieszać porządnie.
Warstwę z dodatkiem kakao wlać na warstwę z żółtek.
3 warstwa
Gdy zrobi się gęsta wlać warstwę z białek i znów wstawić do lodówki.
Zrobić galaretkę dowolnego smaku i wlać na sam wierzch placka. Odstawić do lodówki i gotowe:)
SMACZNEGO:)