Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kolorowy przekładaniec na zimno

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 8 szt.
cukier 8 łyżek
margaryna 250 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 op.
cukier wanilinowy 2 op.
galaretka 2 op.
woda 1 szkl.
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kolorowy przekładaniec na zimno

1 warstwa
Żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, jednym cukrem waniliowym. Pół szkl. wody z margaryną i jedną paczką żelatyny zagotować. Dodać do utartych żółtek i wymieszać porządnie. Wylać na małą blachę wstawić do lodówki do stęknięcia.
2 warstwa
Białka ubić z pozostałym cukrem i cukrem waniliowym. Przygotować rozczyn z wody margaryny i żelatyny. Ubite białka rozdzielić na pół, do każdej z połówek wlać pół rozczynu. Do jednego dodać kakao, wymieszać porządnie.
Warstwę z dodatkiem kakao wlać na warstwę z żółtek.
3 warstwa
Gdy zrobi się gęsta wlać warstwę z białek i znów wstawić do lodówki.

Zrobić galaretkę dowolnego smaku i wlać na sam wierzch placka. Odstawić do lodówki i gotowe:)
SMACZNEGO:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 06.10.2015 08:31
ładnie wygląda
Róża1 06.12.2013 11:03
fajne ciacho !!!!
adelajda 17.03.2013 09:06
rewelacja !!
ewka1978 20.02.2013 16:06
bardzo ładny
gosia1988 20.02.2013 15:08
fajny przepis
dodi 20.02.2013 15:01
ciekawy przepis
Bogumiła
Bogumiła 20.02.2013 14:54
smaczne
zielonamorelka 20.02.2013 14:53
fajny przepis chcociaz na penwo nie dla tych ktorzy boja sie jesc surowe jajka:)
adamekpa 20.02.2013 14:17
pycha, świetny przepis:)
gosia56 20.02.2013 14:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak