Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy mazurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 10 lyzek
Soda oczyszczona Prymat 1 lyzeczks
miód-sztuczny lub prawdziwy 2 lyzki
cukier 1 szkl
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy mazurek

Wszystkie skladniki wyrobic i upiec 3 cienkie placki.
Przygotowanie masy:
1 szkl cukru, olejek arakowy, 1 margaryna, barwnik do zywnosci (polecam czerwony-ladnie sie prezentuje)
1/2 l mleka, 4 lyzki grysiku.
Ugotowac budyn z mleka i grysiku, pozostawic do wystygniecia.
Cukier i margaryne utrzec, ucierajac dodawac budyn, pod koniec ucierania dodac olejek arakowy (do smaku). Mase rozdzielic na pol i do jednej czesci dodac odrobine barwnika. Wylozyc na placki. Wierzch placka mozna polac polewa

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak