Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Kolorowy mazurek

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
10 lyzek
Soda oczyszczona Prymat
1 lyzeczks
Sklep Prymat
miód-sztuczny lub prawdziwy
2 lyzki
cukier
1 szkl
margaryna
1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy mazurek

Wszystkie skladniki wyrobic i upiec 3 cienkie placki.
Przygotowanie masy:
1 szkl cukru, olejek arakowy, 1 margaryna, barwnik do zywnosci (polecam czerwony-ladnie sie prezentuje)
1/2 l mleka, 4 lyzki grysiku.
Ugotowac budyn z mleka i grysiku, pozostawic do wystygniecia.
Cukier i margaryne utrzec, ucierajac dodawac budyn, pod koniec ucierania dodac olejek arakowy (do smaku). Mase rozdzielic na pol i do jednej czesci dodac odrobine barwnika. Wylozyc na placki. Wierzch placka mozna polac polewa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak