Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy galaretkowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Deser na zimno. Gdy nie chce nam się stać przy piekarniku polecam ciasto na herbatnikach z galaretkami.

Składniki:

Ciasto:

herbatniki 1 opakowanie
woda 1 szklanka
sok malinowy 3 łyżki
galaretka truskawkowa 1 opakowanie

Masa

śmietana kremówka 0.5 litra
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
woda ciepła 0.5 szklanki
galaretka o smaku coli 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
cukier 0.5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy galaretkowiec

1. Herbatniki nasączamy wodą z sokiem.
2. Masa: galaretki każdą z osobna rozpuścić w 1 szkl gorącej wody zostawić do całkowitego stężenia. Następnie pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Żelatynę rozpuścić i pozostawić do lekkiego stężenia. Połączyć z masą i dodać galaretki wymieszać ręcznie. Wylać na herbatniki. Schłodzić.
3. Galaretkę rozpuścić w 0,5l gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia i wylać na masę schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak