Kolorowy galaretkowiec

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Deser na zimno. Gdy nie chce nam się stać przy piekarniku polecam ciasto na herbatnikach z galaretkami.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto:

  • herbatniki

    1 opakowanie
  • woda

    1 szklanka
  • sok malinowy

    3 łyżki
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie

Masa

  • śmietana kremówka

    0.5 litra
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
  • woda ciepła

    0.5 szklanki
  • galaretka o smaku coli

    1 opakowanie
  • galaretka agrestowa

    1 opakowanie
  • galaretka truskawkowa

    1 opakowanie
  • cukier

    0.5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Herbatniki nasączamy wodą z sokiem.
2. Masa: galaretki każdą z osobna rozpuścić w 1 szkl gorącej wody zostawić do całkowitego stężenia. Następnie pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Żelatynę rozpuścić i pozostawić do lekkiego stężenia. Połączyć z masą i dodać galaretki wymieszać ręcznie. Wylać na herbatniki. Schłodzić.
3. Galaretkę rozpuścić w 0,5l gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia i wylać na masę schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat