Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto:
-
herbatniki
1 opakowanie -
woda
1 szklanka -
sok malinowy
3 łyżki -
galaretka truskawkowa
1 opakowanie
Masa
-
śmietana kremówka
0.5 litra -
Żelatyna wieprzowa Prymat
2 łyżki -
woda ciepła
0.5 szklanki -
galaretka o smaku coli
1 opakowanie -
galaretka agrestowa
1 opakowanie -
galaretka truskawkowa
1 opakowanie -
cukier
0.5 szklanki
Sposób przygotowania
1. Herbatniki nasączamy wodą z sokiem.
2. Masa: galaretki każdą z osobna rozpuścić w 1 szkl gorącej wody zostawić do całkowitego stężenia. Następnie pokroić w kostkę. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Żelatynę rozpuścić i pozostawić do lekkiego stężenia. Połączyć z masą i dodać galaretki wymieszać ręcznie. Wylać na herbatniki. Schłodzić.
3. Galaretkę rozpuścić w 0,5l gorącej wody zostawić do lekkiego stężenia i wylać na masę schłodzić.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się