Kolorowy deserek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka agrestowa

    1 sztuka
  • truskawki

    1/2 kg
  • cukier

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
  • ser mascarpone

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę ugotować według przepisu, rozlać do szklaneczek i zostawić do zastygnięcia. Kiedy galaretka nam zastygnie, miksujemy z cukrem truskawki (jeszcze zamrożone) i wykładamy na galaretkę . Śmietankę ubijamy z cukrem i łączymy z utartym serem, kładziemy kulkę takiej masy serowej na wierzchu naszego deseru, dowolnie dekorujemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edi 06.02.2013 21:01
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat