Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowy deserek

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 sztuka
truskawki 1/2 kg
cukier 2 łyżki
śmietana 30% 1/2 szklanki
ser mascarpone 1/2 szklanki
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy deserek

Galaretkę ugotować według przepisu, rozlać do szklaneczek i zostawić do zastygnięcia. Kiedy galaretka nam zastygnie, miksujemy z cukrem truskawki (jeszcze zamrożone) i wykładamy na galaretkę . Śmietankę ubijamy z cukrem i łączymy z utartym serem, kładziemy kulkę takiej masy serowej na wierzchu naszego deseru, dowolnie dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 06.02.2013 21:01
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak